Feelings Yoga Beuningen

Ben je op zoek naar ontspanning van zowel lichaam als geest, dan kan Yoga je daarbij uitstekend helpen.

Bij Feelings Yoga Beuningen leer je jezelf te ontspannen, door te doen én te laten.

In de lessen wordt altijd gestreefd naar een afwisseling van de asana's (houdingen), pranayama's (ademhaling) en meditatie om lichaam, geest en je gevoel in een betere balans te krijgen.
Dit altijd naar eigen kunnen, niet naar de perfectie! Yoga is niet prestatiegericht, de ene is lening, de ander niet of heeft een beperking. Immers, iedereen en ieder lichaam is anders, dat maakt ons uniek.

Pijn is nooit oke, dus luister naar je lichaam. Het hoofd wilt vaak iets anders dan het lichaam, dus dat kan voor jouw innerlijke verrijking zorgen. Wij pushen niemand in een houding, wij geven wel aanwijzingen en helpen je waar nodig.

Het mooie is: Yoga werkt!

Yoga is voor iedereen, man of vrouw, jong of oud. Ook mannen zijn van harte welkom bij de yogalessen.

Yoga is een eeuwenoude methode, het meest bekend uit India, waarbij het uitgangspunt is beheersing over lichaam en geest te krijgen door verschillende oefeningen.
De houdingen hebben een positief effect op het lichamelijk en geestelijk functioneren en bevorderen evenwicht in denken en doen.
Regelmatige training zorgt voor een verbetering in concentratie,een balans in het lichaam en leert ons beter om te gaan met de emoties en ups en downs van het leven. Yoga maakt ons bewust van het lichaam en kan ons leren spanningen te reguleren en te verminderen.

Er zijn veel vormen en soorten van yoga, bij Feelings Yoga Beuningen maak je kennis met de Hatha Yoga, Yin yoga, Stoelyoga en Yoga Nidra.

De ademhalingsoefeningen (Pranayama) zijn heel belangrijk voor je, zowel in de yoga als in het dagelijks leven.
Wanneer je je ademhaling meer onder controle hebt, stimuleer je je lichaam om meer samen te werken met je geest en meer balans in jezelf te creeren. Ook kan ademhaling je goed helpen met ontspanning, het vermindert stress en spanningen, maakt je hoofd helder(der) en focus beter.

Wil je nog meer ruimte en verdieping hierin ervaren, en 'oude' pijnen, thema's en belemmerende overtuigingen aanpakken, dan is ademwerk echt iets voor jou.