Feelings Yoga Beuningen

Stoelyoga, de meest laagdrempelige vorm van yoga.

Ouderen en/of mensen met lichamelijke klachten zijn soms onzeker of yoga wel geschikt voor hen is. Eén van de belangrijkste principes van yoga is om nooit meer te doen dan je aan kan en te luisteren naar je lichaam. De houdingen en de ontspannende ademhalingsoefeningen geven je een beter inzicht en een positievere kijk op het leven. Bij het beoefenen van de houdingen is het van belang je grenzen te (leren) kennen en te respecteren. Een houding mag je bijvoorbeeld wel voelen, maar hij mag nooit pijn doen. Pijn is een teken van het lichaam dat je te ver bent gegaan.

Stoelyoga maakt het lichaam sterk, soepel en ontspannen en geeft een goed gevoel. Het bevordert de bloedcirculatie, heft blokkades op, geeft energie en ontspanning. Het stimuleert het immuunsysteem. Zo blijft je lichaam vitaal en je geest rustig.
Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie.

Een les stoel yoga bestaat uit ademhalingsoefeningen en het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Indien mogelijk zullen er af en toe wat (balans) houdingen met behulp van de stoel gegeven worden. Aan het eind van de les is er een fijne ontspanning of een geleide meditatie.