Feelings Yoga Beuningen

Hatha Yoga

Hatha komt van de woorden Ha (zon) en Tha (Maan); dit betekent balans krijgen in dag en nacht, warmte en koelte. Het woord Hatha betekent ook 'harde yoga', mannen moesten in het oude India flink werken om tot verlichting te komen; de vrouwen hadden dit van nature al en deden daarom geen yoga. In ons Westen is de balans vaak ver te zoeken, waardoor ook vrouwen veel werkelijke ontspanning kunnen gebruiken.

Asana's (houdingen) zijn om je gezondheid te bevorderen en om lichaam en geest energie te geven, wat weer nodig is om je meer in balans te krijgen. Sommige houdingen zijn zeker een uitdaging.
Yoga kan je helpen bij het ontwikkelen van je wilskracht en geestkracht, je concentratie en biedt je de mogelijkheid jezelf terug te trekken om zo tot innerlijke rust te komen.

Deze vorm van yoga is het meest bekend in het Westen en heeft een afwisseling tussen de fysieke houdingen die enige tijd of enige ademhalingen wordt vastgehouden, ademhalingstechnieken en eindontspanning/meditatie.
Het is een combinatie tussen Yang (actie) en Yin (rust).
De asana's (houdingen) zijn soms licht en soms uitdagend; de docente zorgt altijd voor meerdere variaties zodat het voor iedereen te doen is.

Wil je meer weten? Stel gerust je vragen!